Japanese Village di malaysia

Penulis : Aina Zairee Masa : 07:40 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ,, lama sudah tidak mengupdate, lagi2 tahun ni SPM u olls , kerja sekolah tak payah cakap lah belambak, cikgu bagi macam kitaorang cuti seminggu , padahal 4 hari je cuti memang la lama tapi bila dah asyik keluar je yela kaki gatal kan , tak boleh duduk diam mesti nak berjalan je kerja , kerja sekolah tolak ke tepi , lepastu mula lah kelam kabut buat , yela eden ni suka buat kerja last minute hukhuk xD , cerita hari ini ,, tengah syok buat kerja sekolah , memang dah berazam harini nak duduk rumah buat kerja sekolah sampai siap , tiba tiba pulak dohhh mak ajak keluar , memang pikir 2 3 kali nak pergi ke taknak , last2 pergi lah jugak memang kelam kabut sebab mak dah siap pakai tudung pe semua yang kita ni masih tak siap apa-2 lagi , memang kelam kabut lah so pakai je baju yang simple-2 ,,, haihh . Sebelum tu tanya la umi " umi nak pakai baju apa? , nak pergi mana ni ? " macam biasa mesti umi akan cakap " tak tau , pakai je apa2 " haihh suka buat orang tertanya-2

Time dalam kereta tiba-2 terdengar umi cakap nak pergi janda baik sebab nak survey resort untuk sekolah dia katanya , so pergi lahh kita ke sana , makan kat sana apa semua ,, Actually kitaorang nak pergi makan je tiba-2 pulak sampai ke janda baik kita yeee xD haha memang tak rancang pun nak pergi sana ..... Takpelah kalau camtu dapat jugak jalan-2 kat sana , baru tahu janda baik ni banyak perkampungan china ,, uihh ni kalau raya china ni confirm meriah . Dalam sikit tu baru lah ada perkampungan orang-2 melayu dan kat sana banyak resort , sungai2 memang sesuai lah untuk buat kem pape ke kan dengan hutan-2 diaa , memang tak sangka tempat dia cam tu .

Lepas survey2 resort apa semua dah siap makan semua lah kan ,,, kalau tak kebulur sat gi ... dah la time tu tak makan apa-2 pun . Lepas habis nak on the way balik KL lah nii , tiba-2 ayah berhenti dekat bukit tinggi pulak , haihh berjalan sungguh aku harini. Dekat bukit tinggi memang best sebab pemandangan ! ye of coz ! sejukk tenang je memang suka la tempat camtu ,, kat sana ada japanese village , korang nak masuk kena bayar dulu ,, tak sure berapa ringgit sebab bukan aku yang bayar haha ... Japanese village memang best sebab korang boleh acah-2 kat jepun sekejap , tempat dia bersih semestinya ,, nak share sikit lah gambar i pakai kimono hukhuk btw kimono ni kena sewa ye RM 20 , 10 minute dia kasi , yang umi ni dah gelabah suruh tangkap gambar cepat-2 sebb 10 min je dia kasi ,







Haa tudiaa , nak acah-2 kat jepun la kononya tapi memang puas hati lahh sewa baju tu sebab tak pernah pakai ,, tau kan perasaan bila first time pakai rasa cam wuishhhh hahaha memang posing habis la kat sana .


Lepas pergi sini , kitaorang singgah dekat  Colmar Tropical , bukit tinggi. Haritu dah pergi tapi dah lama sangat ,, beberapa tahun yg lalu ... time tu pergi time cristmas , memang meriah la kan ...





Dulu dan sekarang sama je ,,, tak banyak perubahan pun ,,, boleh lah kalau korang nak bergambar ,, kalau korang nak makan memang kena keluar duit sikit la sebab makanan dia sangat mahal ,, terkejut jugak lahh sbb saya makan kat satu kedai ni yang dekat hujung sekali , fresh oren dia RM 7 , orderlahh sebab ada jaa fresh oren RM 7 , last2 datangnya fresh oren dengan gelas yang kecik memang terkejut gila , time tu lah sedar " bapak mahal gila air nii " hahahaha yela tak padan gan harga langsung ,, kalau cawan besar kira ok lah lagi RM7 dekat tempat-2 cmni fahamlah kan ,, yang ni gelas kecik jee mane cukup  ,, haihh memang kne blacklist restoran tu xD

Sampai sini je ,, memang penat seharian berjalan , nak tidur byee Assalamualaikum
thank you for reading

Quick and Easy makeup for student

Penulis : Aina Zairee Masa : 06:59 Comments : 2 Labels :












       
thank you for reading

Blusher for beginner

Penulis : Aina Zairee Masa : 06:15 Comments : 1 Labels :
hello readers! today im super excited after long time i didn't update blog because i was super busy with my online shop and ya ! don't forget to follow my intashop @ainaz_beauty they sell makeup stuff something like that so do follow guys ! btw back to the title im going to do a review about my first blusher ever !!!!! actually first i did not like to wearing blusher because for me it's look like badut hahaha seriously xD but then i don't know why I always wanted to wear blusher , so I wear blusher my mom secretly , and it's not too bad but it's make me look more younger and sweet *ok perasan* haha

So Tadaaa !!! Here my first blusher ever by ZA from korean . If you want to know more about this product just continue reading this post !! walaoo


First let's talk about the packging . very simple and nice I love simple btw hehe . I choose code 03 named pink petal .. actually you know this is my first time I buy blusher so i do not know what color blusher suit my skin  so I just take and pay for it , But I do swatches on my hand .

 Their comes with cute brushes but I do not use this brush because so small haha ok bye*alasan tak boleh pakai
This is what color that i choose  and im happy because it's suit my skin ... make me look very natural and not like badut hehe , very natural , looks like im not wearing blusher ... I think if you beginner I really recommend this blusher :D

thank you :*

sorry for my bad english
im really bad in english but
i want to improve it !
fighting !!


PRODUCT DETAILS
ZA BRAND
WATSONS
RM 23.60+


thank you for reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...