blockquote part 1

Penulis : Aina Zairee Masa : 07:55 Comments : 0 Labels :
hello . my name is nur aina syafiqah , aina nak kongsikan tuto ni
and this is my own code urm . klau korang suka , korang boleh try tuto ni ^^
  

1 . templete - edithtml - proceed 
ctrl + f : .post blockquote {
2. copy code ni
border: 1px dashed #F49E9C;
border-radius: 5px;
background: #FFF3F3;
background-repeat:repeat;
padding: 4px;
-webkit-transition: 1s;
}
blockquote:hover {
border: 1px solid #FCE0DE;
border-right: 1px solid #FCE0DE;
border-left: 1px solid #FCE0DE;
border-radius: 5px;
}

pastekan di bawah code yg tdy tu

yang BOLD tu code warna

dah siap save :)
tinkiu

thank you for reading

Link hover rainbow

Penulis : Aina Zairee Masa : 23:42 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , waa dah lama tak wat tuto right ? oke skrang ni aina nak wat tuto link hover rainbow . banyak cantik woo :O korang try lah buat

1. pi templete - editHTML - proceed
2. ctrl+f : a:hover {
3. sekrang korang copy kode ni :-

-webkit-background-clip: text;
color: white;
-webkit-transition: 1.0s;
-webkit-text-fill-color: transparent;
background-image:-webkit-gradient(linear, left top, right top, from(#ea8711), to(#d96363));
background-image:-webkit-linear-gradient(left, ##5F04B4, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-moz-linear-gradient(left, ##5F04B4, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-ms-linear-gradient(left, ##5F04B4, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-o-linear-gradient(left, ##5F04B4, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
}

4. paste kan di bawah kode a:hover tu


5. akhir sekali save ! :D

credits: Faqihah Husni
thank you for reading

Doodle freehair

Penulis : Aina Zairee Masa : 21:04 Comments : 3 Labels :
comel tak ?
ni first time aina wat doodle freehair :D


sudah lama aina tak update blog sbb aina busy .*k kononnya busy
takde laa  tak busy mane pun , aina jarang bukak blog xD
follower aina pun tak naik mendadak xD yela waktu followe aina
100 kebawah , aina semangat gile nk naikkan follower sampai hampai setiap hari promote kat fb 
dan akhirnya dpt jugak 600 :) nak tahu aina target brpe ? 1000++
hahaha :3 okela byeee .. ! heheh


thank you for reading